KATEGORİLER

3. Samsun Yöresel Ot Yemekleri Festivali” Sona Erdi.

20-05-2017

3. Samsun Yöresel Ot Yemekleri Festivali"  Sona Erdi.

Samsun’un yöresel otlarını ve ot yemeklerini tanıtmak amacıyla Büyükşehir Belediyesi, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA), Samsun Turizmciler Derneği ve Samsun Turizm Altyapı Birliği ile ortaklaşa "3. Samsun Yöresel Ot Yemekleri Festivali" bugün sona erdi.

Alaçam Belediyesi yöresel ot standı ; Ebegümeci,Nane,Sarı Kantaron,Kekik,Salep,Su Teresi,Deve Pancarı,Mıhtepesi(Mantarı),Kırcan,Pazı,Gül(Reçelik),Tere,Kazayağı ve Isırgan otu ile büyük ilgi gördü. Ispanaklı,pazılı ,peynirli,kabaklı,patatesli ve çökelekli gözlemeler ile vatandaşların her türlü damak tadına hitap edildi. Festivalin son gününde en güzel ot yemeği yarışması ve çeşitli etkinlik etkinlikler düzenlenerek festival sona erdi.